Wat is sofrologie?

De etymologische betekenis van Sofrologie is: SOS = Harmonie + FREN = bewustzijn + LOGOS = Studie
Sofro Balance - wat is sofrologie ?
Alfonso Caycedo, neuropsychiater, introduceerde deze methode in 1960. Het is een samensmelting van Westerse psychologie en Oosterse filosofie (Boeddhisme, Japanse Zen, yoga). Sofrologie is een erkende & ervaringsgerichte/belevingsmethode die lichaam en geest terug in balans brengt d.m.v. dynamische relaxatie oefeningen. Het verhoogt je bewustzijn over, van, voor lichaam, geest, belevingen, emoties en gedachtenpatronen. Hierdoor krijg je terug meer controle over je lichaam, je leven en welzijn.

Tijdens de sessies worden er zachte en dynamische relaxatie-, ademhalings- en activeringstechnieken gebruikt. Maar ook positieve visualisatie oefeningen, rust en integratiemomenten. De oefeningen kunnen statisch, in beweging, zittend of staand uitgevoerd worden. Ze zijn dus vrij eenvoudig en aanpasbaar aan je fysieke capaciteiten. Het doel dat we nastreven is dat je je op aangename wijze bewuster wordt van je lichaam, je geest, je gedachten, je emoties, je grenzen & persoonlijkheid. Doordat je je meer bewust wordt, leer je ook sneller in te grijpen bij stresssituaties. Je bent in staat om spanning te verwijderen uit je lichaam en geest en om sneller terug in balans te komen.

We gebruiken ook oefeningen om je bewuster te maken van je persoonlijke capaciteiten, je waarden en doelen. Je leert ze te integreren in je dagelijks leven, waardoor je meer sereniteit & harmonie ervaart bij het nemen van lastige beslissingen, in je relaties, je werk en zo meer.


Sofro Balance - wat is sofrologie ?

Wil u starten met een Sofrologie traject?

Contacteer ons

Sofro Balance - wat is sofrologie ?

Wanneer kan sofrologie mij helpen?

De kracht van Sofrologie ligt in zijn eenvoud. De oefeningen zijn toegankelijk voor elke leeftijdscategorie en is toepasselijk op tal van fysieke, mentale, emotionele blokkades.


Sofrologie bewijst zijn weldadige effecten bij:

  • Stress, ondersteuning bij burn-out, spierpijnen & angstklachten
  • Zelfvertrouwen, faalangst, examenvrees en versterken van zelfbeeld
  • Opbouwen van vitaliteit, veerkracht, energiemanagement & motivatie
  • Bewustwording over persoonlijke kwaliteiten, waarden, doelen & zelfrealisatie
  • Bewustere relaties, geweldloze communicatie, eigen grenzen bewaken
  • Positieve & serene levenshouding